Politika zasebnosti

Zadnja posodobitev: 5. april 2016

Vaša zasebnost nam veliko pomeni. Mi, SumUp Payments Limited, 32 – 34 Great Marlborough St, W1F 7JB, London, UK, registrirani kot upravljavci podatkov z informacijo Urada visokega komisarja pod registrsko številko ZA265663, se zavezujemo da bomo o vas zbirali le informacije, ki so odločilne za ponudbo in izboljšanje naših izdelkov in storitev, ter za upoštevanje vseh zakonskih obveznosti.

Ta izjava o varstvu podatkov velja za informacije, ki jih zbiramo od vaše prijave pri SumUp, ko obiskujete naše spletne strani, mobilne aplikacije in izdelke, ali ko jih uporabljate, ko se pogovarjate z zaposlenimi, ali ko na kak drug način sodelujete z nami (skupaj “storitve”). Ta politika velja tudi za informacije, ki jih zbiramo, kadar se ne prijavite za uporabo naših storitev, ampak ko z našimi storitvami izvajate plačila.

To izjavo o varstvu podatkov lahko občasno spremenimo z objavo posodobljene različice na naši spletni strani. Svetujemo vam, da redno preverjate to stran, da ostanete ozaveščeni, in da se prepričate, da se strinjate z vsemi spremembami. Če izjavo o varstvu podatkov bistveno spremenimo, vas bomo o tem obvestili po e-pošti ali s sporočilom, ko se boste prijavili, ali ko boste odprli našo mobilno aplikacijo.

Da lahko uporabljate naše storitve, morate sprejeti pogoje te izjave o varstvu podatkov.

 1. Zbiranje informacij o vas

1.1. Ko se prijavite za račun SumUp (»račun«), začnemo zbirati osebne podatke o vas, vključno z vašim celotnim imenom, naslovom, datumom rojstva, e-naslovom in telefonsko številko. Zbiramo tudi informacije o vašem podjetju, vključno z imenom podjetja, pravno obliko, vrsto poslovanja, vrsto in namenom vašega podjetja, poslovnim naslovom, poslovno telefonsko številko, direktorji in končnimi gospodarskimi lastniki.

1.2. Za izvajanje izplačil, ki temeljijo na transakcijah, zbiramo podrobnosti vašega bančnega računa.

1.3. Za raziskave ali v namene marketinga lahko občasno zbiramo dodatne informacije od dne, ko se registrirate, vključno z vašimi preferencami in interesi.

1.4. Za preverjanje vaše identitete skladno z veljavnimi zakoni proti pranju denarja in za preprečevanje goljufije lahko informacije o vas zbirajo tretji ponudniki, vključno, vendar ne omejeno, o vaši boniteti, finančni zgodovini, sodbah sodišča, delniškem kapitalu, identifikacijski številki DDV-ja, matični številki podjetja, datumu registracije in upravnem odboru.

1.5. Ko uporabljate naše storitve, zbiramo informacije o vaših transakcijah, vključno s časom, krajem, zneskom transakcije, vrsto plačila in imetnikom računa.

1.6. Ko dostopate do naše spletne strani ali uporabljate eno od naših mobilnih aplikacij, lahko samodejno zbiramo informacije, vključno z, vendar ne omejeno na, vašim naslovom IP, operacijskim sistemom, vrsto brskalnika, ID-ji za vaš računalnik ali mobilno napravo, vašim datumom in časom obiska ter vedenjem ob obisku.

 1. Uporaba informacij o vas

2.1. Informacije, ki smo jih zbrali o vas, uporabljamo za opravljanje naših storitev, ter da vam lahko posredujemo vse pomembne informacije, vključno z dokazili o transakciji, poročilih o izplačilu, varnostnimi obvestili in sporočili o pomoči.

2.2. Informacije, zbrane o vas, zbiramo tudi za izboljšanje in prilagoditev naših storitev. Na primer, aktiviramo lahko funkcije v naših spletnih aplikacijah, ki so specifične za vaše podjetje.

2.3. Podatke, zbrane o vas, lahko uporabljamo za komunikacijo z vami o novostih in posodobitvah naših storitev, ter za obveščanje o morebitnih promocijah, pobudah in nagradah, ki jih ponujamo mi in/ali naši partnerji.

2.4. Prav tako lahko zbiramo informacije o piškotkih in spletnih svetilnikih (za dodatne podrobnosti glejte razdelek 7), da spremljamo in analiziramo vedenje ob uporabi in vsa dejanja, pomembna za promocije, pobude in nagrade v povezavi z našimi storitvami.

2.5. Informacije o vas lahko uporabimo za zaščito naših pravic, ter za raziskovanje in preprečevanje goljufij ali drugih nezakonitih dejanj, in za vsak drugačen namen, ki bi se razkrili v zvezi z vami in je vezan na naše storitve.

 1. Dostop do vaših osebnih podatkov

3.1. Vaše podatke lahko delimo s članom naše skupine podjetij, vključno s hčerinskimi podjetji, našimi končnimi holdinškimi družbami in njihovimi hčerinskimi podjetji. Ti podatki bodo posredovani, zato da bi vam lahko ponudili celovito storitev, v kateri druga podjetja znotraj naše skupine izvajajo komponente ponujene celovite storitve. Te druge storitve vključujejo oskrbo strank, preprečevanje pranja denarja, poravnave in notranji nadzor.

3.2. Podatke lahko razkrijemo, če jih potrebujejo tretje stranke, ki po našem naročilu izvajajo funkcije za obdelavo plačilnih transakcij ali za preprečevanje pranja denarja in preverjanje ponudnikov storitev, kot so finančne institucije, obdelovalci, združenja plačilnih kartic in druge ustanove, ki so del plačila in postopka zbiranja.

3.3. Podatke, zbrane o vas, lahko delimo tudi s tretjimi strankami, s katerimi smo partnerji za oglaševalske kampanje, konkurenti, za posebne ponudbe ali druge dogodke ali aktivnosti v povezavi z našimi storitvami.

3.4. Podatke, zbrane o vas, lahko tretjim strankam razkrijemo tudi v povezavi z združitvijo, prodajo delnic družbe ali drugih sredstev, s financiranjem, z nakupom, odtujitvijo ali razveljavitvijo vseh ali enega dela našega posla.

3.5. Prav tako lahko razkrijemo podatke, zbrane o vas, če je (i) razkritje potrebno za upoštevanje uporabnega prava ali ustrezne ureditve; (ii) za izvrševanje veljavnih pogojev poslovanja ali direktiv; (iii) za zaščito varnosti ali vključitev naših storitev; in (iv) za zaščito naših pravic.

3.6. V vsakem primeru bomo vedno skrbeli, da bodo vaši podatki obdelani samo v povezavi s storitvami, ter skladno s to izjavo o varstvu podatkov in veljavnimi določbami o varstvu podatkov.

 1. Mednarodno posredovanje informacij

Podatke, zbrane o vas, lahko posredujemo članom skupine podjetij in tretjim stranem, dejavnim v našem podjetju, državah zunaj Evropskega gospodarskega prostora (»EGP«). Države zunaj EGP ne smejo ponuditi iste stopnje zaščite za podatke, zbrane v EGP, čeprav bomo vaše podatke kadar koli zbirali, shranjevali in uporabljali skladno z izjavo o varstvu podatkov in Zakonom o varstvu podatkov 1998.

 1. Varstvo podatkov

5.1. Prizadevamo si zagotoviti, da so zbrani podatki varni. Sprejmemo ustrezne ukrepe, tudi administrativne, tehnične in fizične postopke, da vaše podatke zaščitimo pred izgubo, krajo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spreminjanjem in uničenjem. Ko ste prijavljeni v vašem računu, je celotna internetna komunikacija zavarovana s tehnologijo Secure Socket Layer (»SSL«) z visoko varnostjo s 128-bitno kodo.

5.2. Ta visoka raven varnosti je lahko učinkovita samo takrat, ko sami upoštevate določene varnostne prakse, da z nikomer ne delite podatkov o računu, in poverilnice. Če menite, da so bile katere koli poverilnice vašega računa uporabljene, lahko svoje geslo kadar koli spremenite na naši spletni strani ali v mobilni aplikaciji, vendar pa se vedno tudi takoj obrnite na službo za pomoč uporabnikom.

5.3. Na žalost posredovanje podatkov prek spleta ni popolnoma varno. Zato ne moremo zagotoviti varnosti pri posredovanju vaših podatkov. Vsako posredovanje se izvede na vašo odgovornost. Takoj, ko bomo prejeli vaše podatke, bomo uporabili stroge postopke in varnostne funkcije, da preprečimo nepooblaščen dostop.

 1. Varstvo podatkov imetnika kartice

SumUp je odgovoren za varovanje podatkov imetnika kartice, ki se obdelujejo, prenesejo in shranijo v naše sisteme. V ta namen je SumUp potrjen kot pristojen po varnostnem standardu mednarodnih plačilnih sistemov (Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS)). SumUp uporablja najboljšo industrijsko prakso za shranjevanje teh občutljivih podatkov in za zagotavljanje izpolnjevanja teh zahtev. V ta namen se v podjetju SumUp letno izvaja nadzor, da se tako zagotovi, da še vedno izpolnjujemo ta visok standard.

 1. Hramba podatkov

Zakonsko smo zavezani, da najmanj deset let po prenehanju vašega računa shranjujemo določene zapise o zbranih podatkih. V nasprotnem primeru si pridržujemo pravico, da po vaši odpovedi izbrišemo in uničimo vaše zbrane podatke, razen če ne zahtevate drugače. Po dogovoru bomo vaše podatke hranili še naprej, na primer zgodovino vaših transakcij, ki jo potrebujete v računovodske namene.

 1. Piškotki in spletni svetilniki

8.1. Uporabljamo vrsto piškotkov in spletnih svetilnikov znotraj naše spletne strani in naših aplikacij. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik, mobilno napravo ali drugo napravo, ko brskate po naši spletni strani, ali ko uporabljate eno od naših aplikacij ali programsko opremo. Spletni svetilniki so majhne grafične slike ali druga koda za spletno programiranje, ki so lahko vključene na naši spletni strani ali v naših e-poštnih sporočilih.

8.2. Piškotke in spletne svetilnike lahko uporabljamo za naslednje namene: (i) storitev vam kot posamezniku in za prilagoditev storitev po vaših preferencah, ki jih lahko izberete; (ii) za olajšanje učinkovitega načina delovanja naše spletne strani in aplikacij; (iii) za spremljanje obiskanosti spletne strani ali uporabo aplikacij v statične namene in za nadziranje mnenj uporabnikov, katere strani ali funkcije so koristne in katere ne; (iv) za vašo identifikacijo ob prijavi in za pomoč pri ponastavitvi vašega gesla; (v) za pomoč pri izpolnjevanju naših nadzornih obveznosti ter preprečevanju pranja denarja in vdora v vaš račun ali (vi) za povezovanje s spletnimi stranmi naših skupin podjetij.

8.3. Nekateri piškotki se morda ne nanašajo na SumUp. Če obiščete stran na naši spletni strani z vsebino, ki sta jo dodala na primer YouTube ali Facebook, se lahko piškotki teh spletnih strani shranijo na vaš računalnik. Ne nadziramo širjenja piškotkov tretjih ponudnikov, zato preverite te spletne strani tretjih ponudnikov za več informacij o teh piškotkih in njihovo izjavo o varstvu podatkov.

8.4. Piškotki ali spletni svetilniki nam nikoli ne omogočajo, da bi lahko dostopali do kakršnih koli drugih vaših podatkov na vašem računalniku, mobilni napravi ali drugi napravi, razen do podatkov, ki jih želite deliti z nami.

8.5. Večina brskalnikov piškotke sprejme samodejno, vendar nastavitve v brskalniku lahko spremenite tako, da piškotke zavrnete. Zavrnjeni piškotki, ki jih uporabljajo naše spletne strani, mobilne aplikacije ali druga spletna programska oprema, vam lahko preprečijo, da bi te strani uporabljate v celoti, in jih lahko zaustavijo.

8.6. Če se ne strinjate z uporabo piškotkov, jih izklopite tako, da jih izbrišete ali spremenite nastavitve za piškotke na svojem računalniku, mobilni napravi ali drugi napravi ali pa prenehate uporabljati storitev. Informacije za brisanje ali upravljanje piškotkov najdete na spletnem mestu www.aboutcookies.org.

 1. Povezovanje z drugimi spletnimi stranmi

Če na naših spletnih straneh dostopate do spletnih strani tretjih strani, ki niso v lasti podjetja SumUp, upoštevajte, da imajo te spletne strani svoje izjave o varstvu podatkov. Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti ali jamstvo za te izjave o varstvu podatkov. Te izjave o varstvu podatkov preverite in preglejte, preden kakršne koli svoje podatke potrdite na teh spletnih straneh.

 1. Vaša izjava o varstvu podatkov

10.1. Kadar koli nas lahko opozorite, da ne izvajamo postopkov za zbiranje, shranjevanje ali sprostitev vaših podatkov, kot je opisano v tej izjavi o varstvu podatkov, tako da se obrnete na nas prek e-pošte ali upoštevate navodila za odjavo v prejetem dopisu. Vaš zahtevek za odjavo bo obdelan v 30 dneh od datuma prejema.

10.2. Če želite svoje zbrane podatke spremeniti, izbrisati ali posodobiti, se lahko obrnete na nas prek e-pošte.

 1. Veljavno pravo

11.1. Za to izjavo o varstvu podatkov velja angleško pravo.

11.2. Obvezujoča je izjava o varstvu podatkov v angleški različici. Prevod ali druga jezikovna različica te izjave o varstvu podatkov je samo informativne narave na voljo uporabnikom. V primeru nasprotja med angleško različico in katero koli drugo jezikovno različico te izjave o varstvu podatkov prevlada angleška različica.

11.3. Ta izjava o varstvu podatkov (vključno z, če je ustrezno, našimi splošnimi pogoji poslovanja) določi celoten dogovor, ter nadomesti vse prejšnje dogovore, pogoje, garancije in/ali predstavitve v polnem obsegu, če to dopušča zakon.

 1. Stik

Povratne informacije ali vprašanja v zvezi z izjavo o varstvu podatkov so dobrodošle in jih lahko naslovite na:

E-naslov: podpora@sumup.si Pošta: Data Protection Officer, SumUp Payments Limited, 32 - 34 Great Marlborough St, W1F 7JB, London, UK